Temadagen var en anledning til at samles på tværs af afdelinger og tilbud for at lære af hinanden, reflektere over egne erfaringer og få nye perspektiver på, hvordan Gentle Teaching kan bruges i det daglige arbejde med mennesker med udviklingshæmning. Dagen bestod af en række oplæg med forskellige indgangsvinkler til arbejdet med Gentle Teaching fra medarbejdere på Sødisbakke, samt en ekstern oplægsholder.
For medarbejderne har det været lærerigt at mødes i et fælles forum på tværs af tilbuddene. En medarbejder fra Kastanien fortæller:
”Det er lærerigt at høre, at der er forskel på afdelingerne og på, hvordan man gør tingene. Jeg synes især, det er vigtigt, at man kan bruge de erfaringer man lærer her, og de redskaber de andre afdelinger bruger. Man udvikler sig også mere, hvis man tager lidt af det man hører med hjem. Og man føler, at man er et større fællesskab end bare sin egen afdeling”.
En medarbejder fra Skovbrynet påpeger også, at det betyder noget at koble det praktiske arbejde i hverdagen med de refleksioner og eftertanker, der bliver delt på temadagen:
”Gentle Teaching er jo vores praksis og måden vi arbejder med beboerne på i hverdagen. Men så skal vi jo have en dybere forståelse for, hvorfor vi skal arbejde med den tilgang og hvad det er for nogle mennesker vi arbejder med. At få det sat ind i en ramme og få perspektivering på gør jo, at man bliver inspireret til, hvordan man kan arbejde med Gentle Teaching på baggrund af en basisviden, som er vigtig”.
Temadagen ligger forud for den internationale Gentle Teaching konference, der i år bliver afholdt i Gent, Belgien. Her skal medarbejderne igen holde deres oplæg - denne gang på engelsk.